Het verhaal van Dennis

Dennis (24) is een jongeman die bij een klein constructiebedrijf werkt. Hij heeft een toffe baas, die vaak met hem meegaat tijdens de verplaatsingen. Hij heeft al twee jaar een relatie met zijn knappe Laura. Hij wil Laura ten huwelijk vragen, maar dit verloopt niet zo vlot. 

Dennis: "Ik en mijn vriendin huren een klein huisje en delen het samen met onze hond. Ik werk als metser bij een klein, startend bouwbedrijf en Laura, mijn vriendin, werkt parttime als administratief bediende voor een groot nutsbedrijf. We houden onze relatie levende door regelmatig op restaurant te gaan onder ons tweetjes. 

Mijn baas Peter is een joviale kerel, die op een heel erg toffe manier leiding geeft. Ik heb maar één collega, Mohammed, waar ik heel erg goed mee kan opschieten. Mijn baas laat me vaak overuren kloppen, of laat me op een zaterdag ook werken. Omdat ik van het werk hou vind ik het niet zo erg. En de overuren worden ook steeds dubbel uitbetaald, dit vormt een mooi extra'tje. Toch vind ik het niet helemaal eerlijk want mijn collega, Mo,  word nooit gevraagd voor overuren of een extra dag. Hij heeft een groot gezin zegt mijn baas Peter dan. En Inderdaad, Mohammed heeft zijn handen vol met vier kleine kinderen.

 Op een heerlijke zaterdagvoormiddag zit ik wat te luieren met mijn vriendin op de sofa. Opeens krijg ik een sms berichtje van Peter, mijn baas, om te komen werken. De fundering moet dringend uitgegraven worden, want ze komen maandag het beton storten. 

Ik had mezelf voorgenomen om de volgende keer "nee" te zeggen tegen mijn baas en overuren en antwoord hem via een tekstbericht dat ik niet kan. Mijn vriendin, Laura,  vroeg me wat er was, omdat ze mijn gezicht zag fronsen tijdens het sms'en. Ik vertelde haar dat mijn baas me weer nodig had.  Ze zei dat ze best wel dat extra geld konden gebruiken, want de afrekening van het water was gekomen. Ok, ze zal dan wel een beetje gelijk hebben en al zuchtend deed ik mijn werkkleren aan en vertrok ik voor deze job. 

Als ik mijn vriendin Laura ten huwelijk wil vragen, moet ik er zeker voor zorgen dat mijn baas me dat weekend niet oproept. Ik wilde haar verassen met een romantisch weekend in de ardennen, en haar daar ten huwelijk vragen maar ik kreeg de kans nog niet. 

Ik praatte op een dag met Peter, en vertelde hem dat ik een weekend vrij wil. Ik vertelde hem enthousiast dat ik Laura ten huwelijk ging vragen. Hij reageerde niet zo blij als ik had verwacht en zei dat ik zoiets niet moest overhaasten. Want hij kende genoeg koppels die na het huwelijk uit elkaar gaan, met de bijkomende miserie en ellende.

Die Peter denkt alleen maar aan zijn bedrijf. Tuurlijk wil hij niet dat ik niet stand-by kan staan bij eventuele dringende problemen.

Ik werd een beetje geïrriteerd met zijn weglachende houding maar liet dit niet merken. 

De week erop was ik donderdag bij een klus, en 5 minuten voor 17 krijg ik een bericht van de baas dat hij me wil laten werken daar tot vrijdagavond zodat de job klaar is tegen het weekend. Ik vond het een beetje vreemd, want hij zag mijn vooruitgang niet, hij was nog niet eens zelf komen kijken. En hoe ik het zag zou deze job tegen vrijdagmiddag al klaar zijn. Geen reden voor overuren, maar ik stuurde hem. Ok , geen probleem. Ik blijf tot 19 uur werken. 

Onmiddellijk daarna, ruimde ik mijn werktuig op en reed ik naar huis. 

Toen ik bij ons huisje echter aankwam geloofde ik mijn ogen niet toen ik de 4x4 van mijn baas , duidelijk herkende en op onze oprit zag staan. Verbaasd vroeg ik me af wat mijn baas Peter bij mijn thuis staat te doen als hij potverdikke weet dat ik niet thuis ben ?

Ik vertrouwde het boeltje niet en parkeerde mijn auto verderop aan straat. Ik wandelde te voet verder en sloop in mijn eigen huis als een dief in de nacht. Mijn vermoeden klopte toen ik hem zag...met haar.

Ze waren aan het kussen, knuffelen en het lachen in onze zetel. Peter en mijn Laura. Ongelofelijk.  Er zijn absoluut geen woorden om te beschrijven hoe verraden en woedend ik was. Op hem en haar. Ik voelde me zo dom, dat ze mij konden gebruiken. Ik maar overuren kloppen, en die twee maar achter mijn rug "vogelen" en mij bedriegen. 

 Ik kon het niet goed vatten. 

Ik stopte met werken, vertrok naar een ander dorp en liet me nooit nog zien. 

Dit was de laatste keer van mijn leven dat ik ooit nog overuren deed. 

 

Onderstaand kort filmpje illustreert deze gebeurtenissen

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Rode vlaggen als je lief je bedriegt 

Rode vlaggen , rode vlag, waarschuwingstekenen

Seksleven: Minder beweging tussen de lakens ? 

Dit is één van de meest voorkomende indicatoren. Ging je eerst meerdere keren per week van bil, en moet je je nu tevreden stellen met één maal in de maand, dan kan dit wijzen op een buitenechtelijke relatie. 

Uiteraard kan er ook iets anders aan de hand zijn, en zijn er persoonlijke redenen die ervoor zorgen dat het wat minder spannend wordt tussen de lakens.  Uiteraard kan je beter praten dan een afwachtende houding aan te nemen. 

Druk druk druk ...

Is er opeens een heel erg druk werkschema, heeft hij/zij veel minder tijd voor jou dan normaal gezien? Heb je het gevoel dat hij/zij je vermijdt. Of komt hij met bizarre excuses om ergens te zijn ? 

vb Mijn broer wil dat ik help behang aftrekken (maar je weet dat zijn broer pas geverfd heeft) of ik ga zwemmen ( terwijl hij/zij met droge handdoeken thuiskomt ) 

Laat je logisch verstand jou een beetje helpen. Wees niet nodeloos achterdochtig maar denk gewoon logisch na. 

Mobieltjes worden opeens nooit alleen gelaten

Liet hij/zij vroeger haar telefoon op tafel liggen, tijdens het douchen, vuilnis buitenzetten, auto wassen maar is dit nu niet meer zo?

Verandert hij/zij dan ook het telefoonslot zodat jij er geen toegang meer tot hebt? Dat kan wijzen op een stiekeme relatie of sexting. Word er iemand zenuwachtig wanneer je zijn/haar telefoon in handen neemt. Dan zou je weleens meer vragen mogen stellen hierover. 

Is je partner meer bezig met z'n haar uiterlijk dan ervoor

Goed voor jezelf zorgen is een must! Maar is het opeens opvallend dat er meer in de spiegel wordt gekeken, veel nieuwe kleuren of nieuwe geurtjes verschijnen en vind je hier en daar veranderingen in het uiterlijk. Ga er niet te licht over. 

Zo kan je vreemdgaan namelijk wel herkennen. 

Je hebt opeens last van een SOA

Vreemdgaan kan je herkennen aan een SOA. Het gebeurt regelmatig dat partners , vreemdgaan zonder bescherming en hierdoor ongewild SOA's doorgeven aan hun vaste partner. Je kan raad vragen aan je huisarts om meer te weten te komen over dat type SOA. 

 

Je partner wil opeens weten hoelaat je thuis bent

Heb je een uitstap met een vriendin, je zus of je moeder gepland en wil je vriend/in opeens heel erg specifiek weten hoelaat je precies thuis bent, dan kan dit wel eens wijzen op alarmbellen. Misschien wil hij gewoon op tijd het eten klaarmaken en moet je er echt niets achter zoeken. Maar als dit vaker en vaker een punt wordt, kan je misschien eens een gesprek met hem aangaan. Of liegen over het uur en eerder thuiskomen. 

Stress 

Tenzij je een geboren Don Juan bent, en probleemloos een tweede, geheim leven hebt is de kans groot dat je partner die je bedriegt onder grote stress staat. De angst om betrapt te worden, de onrust van de situatie, ... . Dit zorgt voor een aantal stresssymptomen die je kan herkennen aan je partner. Zoals bijvoorbeeld , het hebben van een kort lontje, moeilijk slapen, veel piekeren, onrustig zijn, labiel overkomen, ... . 

Je kan hier op in spelen en vragen ' Ik merk dat er iets aan de hand is, je komt de laatste tijd gestresseerd over , vertel eens wat er scheelt?

Je partner doet vreemde uitgaven

Vreemde bonnen of afschriften met namen die je niet meteen herkent. Hotelovernachtingen, restaurants, ... het kan allemaal wijzen op een partner die niet trouw is. 

Wees niet bang om te praten met je partner vooraleer je hem/haar beschuldigd van dingen die er niet zijn. Eerlijkheid is heel erg belangrijk, als je een vermoeden hebt. Speel open kaart en bekijk de lichaamstaal van je partner terwijl je een gesprek aankaart over de relatie en trouw zijn. In een ideale wereld biecht je levenspartner alles op maar helaas leven we niet in een ideale wereld. De kans is dus zeer groot dat je geliefde gaat blijven ontkennen. 

Vertel je partner gerust dat liegen erger vind dan bedriegen zodat de waarheid toch nog naar boven kan komen. 

Je kan ook een relatietherapeut inschakelen. Deze kan helpen om alles op tafel te gooien en de relatie nog sterker te maken.