Kortverhaaltjes: blunders

De mooie mol 

Ik was net verhuisd en had een huis met veel gras in de tuin . 

Mijn buurman zijn tuin zag er vlekkeloos uit terwijl in mijn tuin verschrikkelijk veel molshopen het gras ontsierde.

Op een dag sprak de buurman mij aan over die lelijke molshopen in mijn gazon. Weet je wat je moet doen , zei hij met een enthousiaste stem .

" Je moet een stok in de hoop steken en daar ondersteboven een plastieken fles op zetten" 

Ik bedankte mijn buurman voor de geweldige tip. Ik zei dan ook tegen hem . " Wauw wat slim , dan kruipen de mollen in de fles en kunnen ze er niet meer uit , goed gezien ! "

Mijn buurman keek me verbaasd aan en hield zijn lach in bedwang. Hij zei :" maar nee, de mollen verhuizen van het lawaai dat die plastieken flessen maken in de wind "

Ik voelde me toen behoorlijk dom 

Kleine wasjes, grote wasjes 

Op een dag had ik een oude droogkast 

Een "leugentje" om bestwil ?

Het was druk in onze kleine eenmanszaak en de bestellingen konden we met z'n tweeën niet opvolgen.

Toen er dan ook nog een klant voor een grote bestelling zijn bestelling kwam ophalen was het hek helemaal van de dam.

We hadden deze klant helemaal over het hoofd gezien en er zat niets anders op dan hem terug naar huis te sturen en de week erop laten terugkomen als de bestelling wel klaar is.

Ik ging dan ook snel naar de klant gelopen en excuseerde me " mijn vader is opgenomen in het ziekenhuis en ik heb hierdoor geen tijd gehad." 

De klant toonde begrip en wenste veel beterschap aan mijn vader die volgens mijn vreselijke leugens een beroerte had gehad.

...

De week erop kwam er een klant zijn bestelling halen. Ondertussen heb ik vele gezichten gezien en ik kan ze niet allemaal onthouden. Toen er een stem vroeg hoe het met mijn vader is antwoorrdde ik heel droog. "Goed , hoezo?" En ik keek hem verward aan omdat ik zijn vraag niet begreep. 

Toen die gast antwoordde dat mijn pa toch vorig week nog in het ziekenhuis lag met een beroerte kreeg ik een rode kop en schaamde ik me heel erg