Vreemde waarnemingen

Wat een doodnormale dag ging zijn kreeg een vreemde wending.

Ik was die dag samen met mijn gezin op weg om te gaan "shoppen" voor kinderkleertjes omdat mijn kleintjes groeien als kolen. We zaten met ons vier in de auto en mijn man zat achter het stuur. Ik zat naast hem en terwijl we het treinspoor overstaken keek ik naar links en rechts alhoewel de slagbomen omhoog waren. Aan de rechterkant van het treinspoor viel me een zeer vreemde hoop ijzer en materiaal op. Het lag in het midden van de rails en de zon weerkaatste op het ijzer zodat er een felle gloed vandaan kwam. Deze situatie vond ik alles behalve normaal en ik zei mijn man om te stoppen. Ik vertelde hem wat ik zag maar hij geloofde me niet. Hij beweerde zelfs dat ook hij 'aar rechts keek en niets had gezien. De discussie bleef verdergaan. Hij reed door alsof er niets was. Mijn bezorgdheid was echter groot , want als er een trein zou aankomen zou deze berg materiaal de trein kunnen hinderen en eventueel ontsporen. Ik zei dat we de politie moesten bellen, maar mijn man kon enkel lachen en vond dit een absurd idee.

Ik liet de discussie los en toen wij bij de winkel aankwamen moest ik zelfs niet meer aan denken. Ik zal het wel verkeerd gezien hebben. 

Na een anderhalf uur shoppen reden we dezelfde weg terug. Toen we in de buurt van het treinspoor kwamen zagen we overal blauwe lichten, politie en ambulances. De weg was geblokkeerd en we moesten een wegomlegging volgen om thuis te geraken. 

Eenmaal thuis kwamen we te weten via de lokale online krant dat er een jongeman op het treinspoor zelfmoord had gepleegd. 

Het vreemde was, het zou exact dezelfde plaats zijn waar ik dat hoopje ijzer zag liggen op het treinspoor. Ik zag geen man. Maar toch zag ik iets bovennatuurlijk dat er op dat moment zelfs niet aanwezig was. Ik had zo graag de tijd willen terugdraaien en wel de politie te hebben gealarmeerd. Dan zouden ze deze man misschien nog hebben kunnen redden. 

Deze ervaring versterkte wel mijn zelfvertrouwen in dingen zien, aanvoelen.

Maar het knaagde dat ik niets deed...

 

Onderstaand vind u een zeer kort filmpje over de gebeurtenissen